Carrot Chai Cake.

Yields1 Serving
 200 g Wortelen
 175 g bloem
 150 g roomboter
 150 g suiker
 1 tbsp vanille suiker
 1 tbsp kaneel
 4 g gember
 1 tsp steranijs
 1 tsp kruidnagel
 1 tsp kardemom
 100 ml melk
 200 g Skyr yoghurt vanille
1

First Tea.
Zet een pannetje op het vuur met de melk, steranijs, kruidnagel, kaneel, vanille stokjes, kardemom en de gember en laat dit 40 minuten op laag vuur koken. Laat ondertussen de ingrediënten op kamer temperatuur komen.

2

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix in een kom de boter, suiker en het bloem tot een gladde massa. Mix 2 minuten op een lage snelheid.

3

Giet het pannetje door een zeef af en vang de kruidige melk op in een kom. De melk heeft nu de smaak van alle kruiden opgenomen en kan roerend toegevoegd worden aan de cake mix.

4

Smeer de ovenschaal in met een stukje boter en giet hierna de cakemix in de schaal. Zet de schaal in de oven 160 graden 80 minuten. Geniet van de heerlijke geuren die vrijkomen als de cake in de oven staat.

Prik na de baktijd in de cake met een sateprikker als deze er schoon uitkomt dan is je Carrot chai cake ready. Spuit met een spuitzak de skyr vanille yoghurt over de cake.

5

Rasp als laatste nog een beetje wortel over de chai cake en tadaaaaaaaaa!

Ingredients

 200 g Wortelen
 175 g bloem
 150 g roomboter
 150 g suiker
 1 tbsp vanille suiker
 1 tbsp kaneel
 4 g gember
 1 tsp steranijs
 1 tsp kruidnagel
 1 tsp kardemom
 100 ml melk
 200 g Skyr yoghurt vanille

Directions

1

First Tea.
Zet een pannetje op het vuur met de melk, steranijs, kruidnagel, kaneel, vanille stokjes, kardemom en de gember en laat dit 40 minuten op laag vuur koken. Laat ondertussen de ingrediënten op kamer temperatuur komen.

2

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix in een kom de boter, suiker en het bloem tot een gladde massa. Mix 2 minuten op een lage snelheid.

3

Giet het pannetje door een zeef af en vang de kruidige melk op in een kom. De melk heeft nu de smaak van alle kruiden opgenomen en kan roerend toegevoegd worden aan de cake mix.

4

Smeer de ovenschaal in met een stukje boter en giet hierna de cakemix in de schaal. Zet de schaal in de oven 160 graden 80 minuten. Geniet van de heerlijke geuren die vrijkomen als de cake in de oven staat.

Prik na de baktijd in de cake met een sateprikker als deze er schoon uitkomt dan is je Carrot chai cake ready. Spuit met een spuitzak de skyr vanille yoghurt over de cake.

5

Rasp als laatste nog een beetje wortel over de chai cake en tadaaaaaaaaa!

Carrot Chai Cake.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + zestien =